czwartek, 22 listopada 2012

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

Tak na szybkiego musiałam coś wymyślić na obiad i zupa była najlepszym rozwiązaniem. Przepadamy za nimi w moim domku. W lodówce znalazła się jeszcze dynia, więc wyszedł pyszny krem. Zjedliśmy go z grzankami w ekspresowym tempie.

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

500g dyni np piżmowej ( waga po obraniu ze skóry i pokrojeniu w 1cm kawałki)
400ml mleka kokosowego(1 puszka)
pół cebuli
1 laska seleru naciowego(opcjonalnie)
300ml bulionu warzywnego
oliwa do smażenia




Cebulkę pokrój w kostkę, seler naciowy na paseczki i smaż w większym garnku przez 2 minuty. Dodaj do cebuli dynię, dobrze wymieszaj i smaż przez ok 1 min. Dodaj bulion, mleko kokosowe i gotuj przez 10-15 minut, aż dynia będzie miękka. Zmiksuj zupę na krem i podawaj np z grzankami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...